Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

601 West Hastings

601 West Hastings

Product details

Adjacent to the largest transportation hub in downtown Vancouver, 601 West Hastings is key to the ongoing regeneration of the area. Prior to its redesign, this corner was insufficiently zoned for commercial space. To respond to the growing needs of the city, it was imperative to work creatively with city officials to increase commercial allotment while retaining as much public open space as possible. 

Working holistically, B+H redesigned this uninspired corner of downtown Vancouver into a usable community plaza with a tower that will create a strong streetscape presence and an iconic silhouette along the skyline. Effectively addressing the need for density, the new 25-storey office tower is thoughtfully designed and tailored with subtle folds, overlaps, and reveals in the corners, emphasizing the curved uplift at the public plaza.

Thoughtfully designed and tailored with subtle folds, overlaps, and reveals in the corners, emphasizing the curved uplift at the public plaza. The striking overhang at the building’s corner plaza invites pedestrians to engage with the space and is sculpted to capture maximum sunlight and allow for clear views.

 

Features furniture from Andreu World:

Costa Chair

Dual Bar Table

Dual Dining Table

Extra Conference Table

Nuez Chair

Nuez Lounge Bio

Nuez Stool

Siesta Outdoor

Trenza Stool

Wind Table

Downloads
Slide 680
Slide 681
Slide 682
Slide 683
Slide 684
Slide 685
  • Location

    Vancouver, Canada

  • Completed In

    2022

  • Main Category

    Commercial

About the Project

Adjacent to the largest transportation hub in downtown Vancouver, 601 West Hastings is key to the ongoing regeneration of the area. Prior to its redesign, this corner was insufficiently zoned for commercial space. To respond to the growing needs of the city, it was imperative to work creatively with city officials to increase commercial allotment while retaining as much public open space as possible. 

Working holistically, B+H redesigned this uninspired corner of downtown Vancouver into a usable community plaza with a tower that will create a strong streetscape presence and an iconic silhouette along the skyline. Effectively addressing the need for density, the new 25-storey office tower is thoughtfully designed and tailored with subtle folds, overlaps, and reveals in the corners, emphasizing the curved uplift at the public plaza.

Thoughtfully designed and tailored with subtle folds, overlaps, and reveals in the corners, emphasizing the curved uplift at the public plaza. The striking overhang at the building’s corner plaza invites pedestrians to engage with the space and is sculpted to capture maximum sunlight and allow for clear views.

 

Features furniture from Andreu World:

Costa Chair

Dual Bar Table

Dual Dining Table

Extra Conference Table

Nuez Chair

Nuez Lounge Bio

Nuez Stool

Siesta Outdoor

Trenza Stool

Wind Table

Used in this project