Ryerson University Student Learning Centre

Download Image
  • Location


  • Completed In


  • Main Category


About the Project

With the fall semester in full swing, Ryerson University students are making good use of the newest building on campus: the Student Learning Centre (SLC), designed by Snøhetta and Zeidler Partnership Architects. Inspired by the historical gathering spaces of the Stoas and Agoras in ancient Greece where learning was inherently social, the lively SLC gives students eight uniquely-designed floors of generous space to meet, study, and exchange ideas. Conceived as a library without books, the design develops natural conditions for groups of people to interact while also offering areas for controlled and introspective study. Most importantly, it encourages students to make the space their own. The SLC is a library built for the digital age that encourages students to interact with their physical environment. Since its opening, the new campus landmark has become a popular hub filled with student activity from 7 AM to 1 AM each day. The project features the LOTTUS chair from Enea, used in a variety of configurations throughout the building.

Used in this project